A A A K K K
для людей з порушеннями зору
КІРЕШСЬКА ПОЧАТКОВА ШКОЛА ХУСТСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

День вишиванки - 2023

Дата: 18.05.2023 19:15
Кількість переглядів: 74

  У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка - яскравий приклад і підтвердження цьому. Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та

пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

  18 травня у Кірешському навчальному закладі відбувся День вишиванки. Дрес-кодом дня була вишиванка, і вся школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки.

  В акції взяли участь не лише учні, а й усі вчителі , вихователі та персонал школи. Протягом дня було проведено безліч виховних заходів даної тематики. Учні школи читали вірші про вишиванки, українські традиції, виконували творчі роботи з українською символікою, грали гру "Підбери орнамент ", створювали українську ляльку та живу вишиванку. З молодшими вихованцями в садочку було проведено заняття з розвитку мовлення "Українці ми маленькі" та інтегроване заняття "Вишита сорочка". 

  І як результат, окрім вираження своєї національної та громадянської позиції – позитивні емоції, піднесений настрій, відчуття гордості за приналежність до українського народу.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень